News Flash:

Timp de 2 zile am mancat aproape 40 de bucati - Este foarte sa te abtii sa nu mananci chifle aromate cu usturoi si verdeata

22 Februarie 2017
34605 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

400 gr faina
1 galbenus
1 lingurita drojdie uscata
3-4 catei de usturoi
1 lingurita zahar
putina sare
2 linguri ulei
50 gr unt
250 ml lapte
verdeata (dupa preferinte)

Mod de preparare:

1. Cerne faina si amestec-o cu drojdia.
2. Pune apoi in bol: uleiul, laptele, zaharul si sarea. Omogenizeaza. Vei obtine un aluat moale. Acopera-l si las-l intr-un loc caldut in jur de 30 de minute.
3. Amesteca untul (la temperatura camerei) cu usturoiul zdrobit si cu verdeata tocata marunt.
4. Presara niste faina pe masa, pune aluatul pe ea si framanta-l putin.
5. Ruleaza-l apoi sub forma cilindrica si portioneaza-l in bucati mai mici, dar care sa aiba aceeasi dimensiune.
6. Trece cu sucitorul peste fiecare bucatica de aluat.
7. Pune in mijlocul fiecarei foi de aluat 2-3 linguri de umplutura.
8. Pliaza turta in 4, apoi aranjeaza 2-3 turte pliate in cate o forma de copt briose. Asadar, bucatile de aluat trebuie sa fie mici, iar foile, foarte subtiri.
9. Unge-le cu galbenusul batut si baga-le in cuptorul incins la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 25 de minute.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto


faina drojdie uscata zahar unt lapte verdeata
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1610 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013294 (s)