News Flash:

"Tigancusa cu glazura" - Una dintre cele mai fine prajituri care exista

28 Noiembrie 2016
21538 Vizualizari | 3 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
300 gr faina
200 gr zahar
2 oua
200 ml lapte
1 plic praf copt (10 gr)
2 linguri cacao

Pentru crema:
500 ml lapte
500 ml smantana pentru frisca
4 linguri zahar
3 pliculete zahar vaniliat
20 gr gelatina

Pentru glazura (optional):
3 linguri ulei
100 gr ciocolata

Pentru insiropat:
4-5 linguri lapte

Mod de preparare:

1.Amestecam faina cu cacao si praful de copt.  Mixam bine ouale cu zaharul. Adaugam laptele si amestecul de faina ( alternativ ) mixand la viteza mica.
2. Coacem blatul in tava mare de la aragaz la temp de 170g C aprox 20 min. In reteta se coceau 2 foi de dimensiunea 20x37cm insa eu am preferat varianta mai rapida cu un singur blat intr-o tava mai mare.
Lasam foaia sa se raceasca apoi o taiem in doua.

3. Intre timp preparam crema; amestecam 450ml lapte cu zaharul si zaharul vaniliat si le punem la foc mic. Gelatina o hidratam in 50ml lapte rece. Cand laptele este fierbinte stingem focul si adaugam gelatina hidratata. Amestecam bine sa se omogenizeze si apoi lasam sa se raceasca.
Adaugam laptele racit bine (puteti sa-l puneti la frigider dupa ce se raceste ca sa se intareasca putin, trebuie sa fie ca si o budinca, dar atentie sa nu uitati de el) peste frisca si amestecam usor pana se omogenizeaza.

4. Insiropam o foaie cu 3-4 linguri de lapte, punem crema apoi cealalta foaie. Eu am folosit un cadru dreptunghiular pentru prajitura, daca nu aveti atunci o asamblati intr-o tava mai inalta.

5. Turnam glazura de ciocolata (topim ciocolata impreuna cu 3 linguri de ulei). Lasam la rece 5-6 ore de preferat peste noapte.
Taiem cu un cutit inmuiat in apa calda.

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

prajitura glazura prajitura crema
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (3)

Vali  | #1126
Smântâna ați pus-o așa sau ați facut-o frișcă?
irina  |  #1127
Si eu vreau sa stiu cum e cu frișcă,trebuie batuta ?acum o fac prajitura!Offf,explicatiile astea prea neexplicatee
myka ela  | #1128
frisca trebuie batuta
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1505 (s) | 23 queries | Mysql time :0.017689 (s)