News Flash:

Ti-o iau razna papilele gustative daca o sa gusti din aceasta delicioasa prajitura. Crema alba e foarte fina, iar glazura are un gust minunat!

21 Februarie 2017
52593 Vizualizari | 0 Comentarii

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 4 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 100 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare


Pentru crema:

  • 500 g branza de vaci (am folosit Pilos)
  • 200 g unt 82% grasime
  • 200 g zahar pudra
  • o fiola esenta de vanilie
  • Glazura:
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 800 ml suc Santal de portocale
  • 5 linguri zahar

Citeste si Nu i s-a dat degeaba numele acesta nastrusnic! Acesta e desertul pe care o sa il faci cat de des vei putea, garantat

Mod de preparare:

Blat:
Separam galbenusurile de albus. Mixam galbenusurile cu zaharul (1-2 minute), apoi adaugam uleiul si mixam in continuare. Adaugam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.
Batem albusurile spuma cu sare si le incorporam in compozitia de galbenusuri. Amestecam usor, cu miscari lente, de jos in sus.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul incalzit pentru cca 25 de minute la foc mediu.
Facem testul cu scobitoarea. Il lasam la racit.

Citeste si Prajitura de primavara preferata de gospodine. Are un gust fresh si aromat

Crema:
Mixam untul moale cu zaharul pudra pana devine spuma apoi adaugam branza si esenta si mixam in continuare. Intindem crema peste blatul racit si dam tava la frigider pentru cca 2 ore.

Glazura:
O preparam dupa indicatiile de pe plicul de budinca, doar ca in loc de lapte folosim cei 800 ml Fanta (Santal de portocale). Cand este putin calduta o turnam peste stratul de crema. Dupa doua ore de stat la frigider prajitura se poate portiona si servi.

sursa: sanatatea

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajitura fanta prajitura suc
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1790 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023224 (s)