News Flash:

Testul cu sfecla rosie iti spune daca ai probleme de sanatate

14 Noiembrie 2018
6423 Vizualizari | 0 Comentarii

Cu totii stim ca sfecla rosie este un ajutor extraordinar pentru organism, mai ales in timpul sezonului rece. Este bogata in vitamine si microelemente, scoate din organism toxinele, imbunatateste functionarea tractului intestinal, protejeaza ficatul si inima de boli. Cu ajutorul sfeclei rosii ne putem testa starea de sanatate, apeland la un exercitiu simplu:

Consumati cate 100 ml. suc de sfecla rosie, zilnic, si mancati o salata de sfecla cruda, data prin razatoarea fina. Repetati acest procedeu timp de 3 zile. Urmariti schimbarile de culoare a urinei. Daca nu isi schimba culoarea, inseamna ca nu sunt probleme serioase de sanatate. Pe de alta parte, daca sunt probleme de sanatate, urina capata culoarea sucului de sfecla.

Observatii importante:

  • Sucul se obtine cu ajutorul storcatorului electric centrifugal, din sfecla rosie cu tot cu coaja, spalata foarte bine.
  • Este bine sa nu beti imediat sucul de sfecla; lasati-l timp de 2-3 ore, pentru a se evapora unele ingrediente ce pot produce efecte negative, precum dureri de cap, stari de greata, etc.
  • Combinati sucul de sfecla rosie cu suc de morcov.
  • Consumati 100-150 gr. de salata de sfecla cruda asociata cu cruditati, in proportia 1:2 – 1:3, cu alte radacinoase, cum ar fi morcovul, telina, patrunjelul, sau cu salata verde ori varza rosie; puteti adauga putin hrean ras, sare, ulei si otet dupa gust, si putina miere. Daca testul cu suc de sfecla rosie va indica unele probleme de sanatate, puteti urma o cura de cateva saptamani cu aceeasi leguma:

Detoxifiere cu suc de sfecla - Se recomanda sa se inceapa cu 1 lingura de suc de sfecla pe zi si sa se creasca treptat doza pana la 300 ml. maximum, timp de 3 saptamani. Sucul se poate combina si cu sucul altor radacinoase, precum morcov si telina, patrunjel. Substantele active din sfecla rosie au calitatea de a ajuta la eliminarea toxinelor din alimentatie, din aer, din apa, din diferitele ambalaje, care se acumuleaza in organism si ajung sa il sufoce. Astfel de acumulari lente si extrem de daunatoare de toxine pot duce la alergie, reumatism, scaderea imunitatii, Alzheimer si nu numai.

Precautii

Din cauza continutului ridicat in oxalati, sucul de sfecla rosie trebuie consumat cu precautie de persoanele care au litiaza renala (pietre la rinichi). Abuzul de suc de sfecla (peste 400 ml.) poate determina o paralizie temporara a corzilor vocale. La sucul de sfecla consumat simplu, fara suc de morcov, pot aparea stari de greata.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

sfecla rosie test sfecla
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1631 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013701 (s)