News Flash:

Testul branzei - Cum o deosebesti pe cea contrafacuta de cea adevarata

10 Ianuarie 2018
2249 Vizualizari | 0 Comentarii

Atentie de unde cumparati produsele lactate! Contrar asteptarilor, acestea s-ar putea sa fie fabricate din orice, numai din lapte nu. Micii comercianti insala clientii, amestecand branza obisnuita cu cea obtinuta din grasimi vegetale sau fac un amestec din lapte si margarina.

Pentru a face diferenta dintre o branza care contine grasimi vegetale si una obtinuta exclusiv din lapte, trebuie sa tinem cont de cateva aspecte. Primul indiciu care ne poate pune pe ganduri atunci cand suntem in fata unui galantar cu branza este pretul. Intotdeauna, o branza facuta din orice altceva in afara de lapte va fi mult mai ieftina decat una facuta din lapte.

Citeste si Desert cremos si aerat in doar 5 minute: gingas si usor! Este permis si celor care sunt la dieta

Potrivit RomaniaTV, un alt lucru de care trebuie sa tinem cont este culoarea produsului. O branza facuta din grasimi vegetale va fi mai alba decat una obtinuta numai din lapte. De asemenea, textura este diferita de la un tip de branza la altul. Branza din grasimi vegetale este mai compacta si mai moale, pe cand cea din lapte este mai aerata. Legea nu interzice adaosurile de lapte praf si grasimi vegetale in produsele pe baza de lapte proaspat. Insa fabricantul este obligat sa mentioneze clar acest lucru pe eticheta si nu mai are voie sa foloseasca denumirile consacrate: unt, smantana, telemea.

O branza neteda trebuie sa va dea de gandit, intrucat branza adevarata are orificii de aer in interior. Daca acestea nu exista, sa luati in calcul ca branza este falsificata cu clorura de calciu.
Clorura de calciu intareste produsul. Taiati o bucata cat o cutie de chibrituri. Congelati-o si verificati a doua zi, dupa ce o dezghetati, daca a devenit sfaramicioasa. In acest caz, e contrafacuta. Daca nu aveti timp, puneti bucatica in apa fiarta. Nu trebuie sa se topeasca mai mult de 40% la fierbere, altfel e 80% margarina.

Citeste si Un rasfat pentru toata familia - Biscuiti cu branza cheddar

Cand este pusa la desarat, in cazul in care laptele nu a fost de calitate, se va inmuia, dar daca laptele a fost bun, va ramane ferma. Evitati produsele ieftine. Acelea nu sunt branza. Un kilogram de branza se obtine normal din 6-7 litri de lapte, in functie de calitatea acestuia, iar un litru de lapte nu coboara sub 2 lei. Facand un calcul simplu, este evident ca un kilogram de branza nu poate costa 8 lei.

Branza adevarata nu va avea niciodata consistenta untului, acesta este un alt truc la care trebuie sa fim atenti. Iar daca punem o bucata de branza la fiert si se dizolva, inseamna ca nu contine lapte, principalul ingredient al acestui aliment extrem de iubit, care atunci cand este de calitate, reprezinta o sursa importanta de proteina.

preluat de pe doctorulzilei

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

grasimi vegetale branza adevarata
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1596 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017374 (s)