News Flash:

Terine cu crema de vanilie

28 Ianuarie 2013
1925 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pt. clatite:

o cana faina
2 oua
1/2 cana lapte
1 cana apa minerala
2 linguri unt topit
1/4 lg sare

Pentru crema:
  
2 cani de lapte
100 gr zahar
6 galbenusuri
o esenta de vanilie
un pliculet gelatina
coaja rasa de portocala

In plus:

o portocala mare, curatata de pielita alba
o cana de visine din congelator sau din compot (circa 200 gr)

Mod de preparare:

Am pregatit clatitele conform retetei de aici, lasand aluatul sa se odihneasca in frigider, timp in care am pregatit crema. Am separat albusurile de galbenusurile pe care le-am batut spuma cu zaharul (Din albusuri am preparat o pufosenie de chec cu albusuri, in care am adaugat si putina cacao). Laptele l-am incalzit pe foc, iar apoi l-am turnat treptat peste galbenusuri, amestecand continuu. Am preparat gelatina conform instructiunilor de pe pachet. Compozitia cu lapte si ou se pune inapoi pe foc, la flacara mica, amestecand mereu si avand grija sa nu fiarba. Dupa cateva minute, se trage cratita de pe foc, se adauga gelatina, esenta si coaja de portocala si se lasa deoparte pana ce prajim clatitele.
Intr-o tava de chec asezam un strat de clatite astfel incat acestea sa treaca peste marginile formei, punem un strat de crema, visine, o clatita, iar crema, portocala si tot asa pana ce se termina crema.
Ultimul strat trebuie sa fie de clatite. Se lasa terina la rece cel putin 5-6 ore, eu am lasat-o peste noapte. Se poate servi cu o glazura, mie mi-ar fi placut una de caramel.

Terina recomandata de Craita.






Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

clatite faina oua lapte apa minerala unt topit sare crema zahar visine
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1736 viz    0 com
2212 viz    0 com
2827 viz    0 com
6869 viz    0 com
4026 viz    1 com
4793 viz    0 com
2038 viz    0 com
5433 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1706 (s) | 34 queries | Mysql time :0.032042 (s)