News Flash:

Terci ovaz cu ciocolata

16 Mai 2019
209 Vizualizari | 0 Comentarii

Este important sa folositi o pudra de cacao de buna calitate, pentru a obtine un terci cremos si fara prea mult zahar sau grasimi saturate. Cu o cacao de calitate, vom obtine un terci fin si aromat.

Ingrediente pentru terci de ciocolata:

  • 200 g alune de padure
  • 200 g curmale Medjoon
  • 400 g ovaz
  • 2 lingurite extract de vanilite
  • 3 linguri cacao
  • 1 portocala
  • Pentru fiecare portie:
  • 200 ml apa de cocos
  • 1 lingura iaurt grecesc
  • 80 g fructe proaspete, zmeura, banane, mar, pere, portocala
  • 1 varf de cutit de scortisoara sau cacao

Mod de preparare terci de ciocolata:

Pune alunele intr-o tigaie si lasa-le sa se gateasca pana devin aurii, apoi pune-le intr-un robot de bucatarie. Arunca samburii de la curmale si pune-le si pe ele in robot, adauga extractul de vanilie si pudra de cacao.

Razuieste peste ele portocala apoi pune ovazul.  Pune amestecul intr-un borcan, si atunci cand esti gata sa prepari terciul, ia 65 de grame din aceste amestec si pune-l intr-o tigaie cu 200 ml de apa de cocos. Incalzeste amestecul  la foc mic pentru 3 minute si amestecand continuu, mai pune picaturi de apa, la nevoie. Serveste fiecare portie cu o lingura de iaurt si fructe proaspete, iar pe deasupra scortisoara sau cacao.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

terci ovaz reteta ovaz
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1218 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019208 (s)