News Flash:

Terci de ovaz cu banane

19 Octombrie 2012
4071 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

200 gr fulgi de ovaz
2 banane coapte
750 ml lapte
un praf de sare
o mana fulgi de migdale sau de cocos
o lingurita scortisoara
2-4 linguri miere
2 linguri seminte de mac
o mana de stafide

Mod de preparare:

Se pun fulgii si laptele impreuna cu sarea intr-o cratita, la foc mediu. Se lasa sa dea in clocot si se tine pe foc 5-6 min, amestecand continuu pentru a obtine un terci cremos.
Pentru a obtine consistenta dorita dupa caz, se mai adauga lapte, sau se mai tine putin pe foc. Se decojesc si se feliaza bananele. Se pun migdalele sau fulgii de cocos intr-o tigaie pe foc, la temperatura medie si se lasa pana ce devin usor aurii. Se adauga scortisoara, jumatate din semintele de mac si miere.
Se serveste terciul amestecat cu compozitia din tigaie. Se decoreaza cu felii de banane, seminte de mac, stafide si topping de miere sau sirop de artar.

Terci de ovaz cu banane
recomandat de Craita.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete terci retete culinare banane coapte lapte sare cocos miere
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2923 viz    0 com
1907 viz    0 com
2609 viz    0 com
1806 viz    0 com
3963 viz    0 com
1967 viz    0 com
2567 viz    0 com

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1499 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023989 (s)