News Flash:

Terci de ovaz cu banane

19 Octombrie 2012
3980 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

200 gr fulgi de ovaz
2 banane coapte
750 ml lapte
un praf de sare
o mana fulgi de migdale sau de cocos
o lingurita scortisoara
2-4 linguri miere
2 linguri seminte de mac
o mana de stafide

Mod de preparare:

Se pun fulgii si laptele impreuna cu sarea intr-o cratita, la foc mediu. Se lasa sa dea in clocot si se tine pe foc 5-6 min, amestecand continuu pentru a obtine un terci cremos.
Pentru a obtine consistenta dorita dupa caz, se mai adauga lapte, sau se mai tine putin pe foc. Se decojesc si se feliaza bananele. Se pun migdalele sau fulgii de cocos intr-o tigaie pe foc, la temperatura medie si se lasa pana ce devin usor aurii. Se adauga scortisoara, jumatate din semintele de mac si miere.
Se serveste terciul amestecat cu compozitia din tigaie. Se decoreaza cu felii de banane, seminte de mac, stafide si topping de miere sau sirop de artar.

Terci de ovaz cu banane
recomandat de Craita.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete terci retete culinare banane coapte lapte sare cocos miere
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2859 viz    0 com
1858 viz    0 com
2529 viz    0 com
1769 viz    0 com
3707 viz    0 com
1926 viz    0 com
2507 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1845 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025352 (s)