News Flash:

Tehnica prin care painea nu va mai mucegai. Tu ai cumpara asa ceva?

3 Decembrie 2012
1226 Vizualizari | 0 Comentarii
O companie americana a inventat o tehnica prin care se poate pastra painea timp de 60 de zile, fara sa faca mucegai.

Procedura consta in trecerea painii printr-un sistem sofisticat cu microunde ce ucide sporii care duc la aparitia mucegaiului, scrie BBC News. Compania sustine ca astfel se va putea reduce cantitatea de paine aruncata la gunoi.

Tehnica poate fi folosita si pentru alte alimente precum carnea proaspata de curcan, fructe si legume.

Irosirea alimentelor este o problema importanta in majoritatea tarilor dezvoltate. In SUA, studiile arata ca o familie medie americana arunca 40% din mancarea cumparata. Painea este in topul alimentelor irsoite: in Marea Britanie, de exemplu, 32% din painea cumparata este aruncata la gunoi.

Cea mai mare problema a painii este aparitia mucegaiului. Painea este, de obicei, impachetata in plastic, iar apa care se evaporeaza din aliment ramane in pachet si duce la umidificarea suprafetei. Acesta este un mediu excelent pentru aparitia ciupercii Rhizopus stolonifer, din care ia nastere mucegaiul. În conditii normale, painea mucegaieste in circa 10 zile.

Compania americana Microzap sustine, insa, ca a dezvoltat o tehnica prin care painea va ramane fara mucegai timp de doua luni de zile. Instrumentul lor cu microunde, creat initial pentru a ucide bacteriile precum MRSA si salmonella, distruge si sporii de mucegai in circa 10 secunde.

Inventia a atras atentia companiilor producatoare de paine, insa acestea se tem ca vor creste foarte mult costurile.

sursa: rtv
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

aparitia mucegaiului rhizopus stolonifer microzap
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1756 (s) | 34 queries | Mysql time :0.032877 (s)