News Flash:

Te lingi pe degete de buna ce este - Budinca de mere cu prune si cu sos de caramel

5 Iunie 2017
951 Vizualizari | 0 Comentarii
Budinca cu mere si prune cu sos de caramel si rom este ideala. Se prepara usor si este gustoasa.

Ingrediente:

125 gr unt
200 gr zahar brun
1 ou batut
150 gr faina
5 gr bicarbonat de sodiu
150 gr faina
sare
2 gr nucsoara
5 gr scortisoara
100 gr nuci tocate
3 mere taiate cubulete
5 prune tocate
2 gr ghimbir ras

Pentru sosul de caramel si rom:
200 gr zahar
250 ml smantana
20 ml rom
5 ml esenta de vanilie

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 180 de grade si unde o tava cu putin unt. Intr-un bol amesteca untul cu zaharul pana obtii o crema. Aaauga oul si 2 linguri de faina si amesteca bine.
Adauga restul de faina, sare, bicarbonat de sodiu, scortisoara si nucsoara. Adaga apoi restul de ingrediente. Toarna totul in tava si da la cuptor pentru 45 de minute.

Citeste si Am servit un pranz tare delicios: budinca de paste cu carne. Secretul retetei e ca am pus...

Pentru sos, incinge o cratita, adauga zaharul si lasa-l pana se topeste. Adauga smantana incalzita, vanilia si romul. Lasa pe foc pana cand obtii un sos gros.
Taie budinca in patratele si toarna peste ele sosul.
Budinca cu mere si prune cu sos de caramel si rom se serveste ca atare.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

zahar brun ou batut scortisoara prune tocate ghimbir
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1714 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021235 (s)