News Flash:

Te lingi pe degete! Cea mai buna prajitura de toamna

15 Octombrie 2014
11173 Vizualizari | 2 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
5 albusuri
100 gr zahar
200 gr nuca macinata marunt marunt
1 lingurita praf de copt
4 linguri cu faina (pentru un blat)

Pentru crema:
1,5 kg mere curatate de coaja, samburi si taiate cuburi
zahar dupa gust
200 gr frisca mixata (Meggle)
1 lingurita scortisoara
1 plic zahar vanilat
4 linguri amidon dizolvate in 2-3 linguri apa

Mod de preparare:

Blat:
Se mixeaza albusurile spuma tare cu zaharul pana obtinem o compozitie ca pentru bezea. Se adauga faina, praful de copt si  nuca  amestecand usor cu o lingura sau spatula. Aluatul se toarna in tava 25/35 cm tapetata cu hartie de copt. Se pune in cuptorul preincalzit si se coace cam 20 de minute (se poate face testul cu betisorul). Se da la racit.

Crema:
Merele curatate si taiate le punem pe foc cu zahar, pana isi lasa zeama si se inmoaie putin. La final se adauga scortisoara si zaharul vanilat, apoi amidonul dizolvat. Lasam sa fiarba pana se ingroasa amestecand continuu.
Compozitia racita se amesteca cu frisca mixata bine.

Umplem foile (2 foi) cu compozitia de mere, si dam la rece cateva ore sau pana a doua zi. In momentul servirii, puteti pune deasupra sos de caramel, eu am avut de la Dr. Oetker.

Prajitura de toamna recomandata de Dia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajitura toamna prajituri retete prajitura nuca prajitura mere
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1620 (s) | 34 queries | Mysql time :0.027044 (s)