News Flash:

Tarte de post, cu banane si ciocolata

25 Mai 2017
996 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

100 ml ulei
2 linguri zahar
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
un varf de sare
sucul si coaja de la o portocala
220 gr faina

Pentru sosul de ciocolata:
80 gr zahar pudra
1.5 lingura cacao
1 lingura ulei
1 lingura apa fierbinte
1 banana
1 lingura zahar
1 banana pentru ornat

Mod de preparare:

Punem intr-un bol uleiul, un varf de sare, zaharul si coaja de portocala. Bicarbonatul il stingem cu sucul de portocala, apoi adaugam treptat faina si incepem sa framantam cu mana compozitia. Aluatul obtinut il punem in folie alimentara si il tinem o ora la frigider.

Scoatem aluatul din frigider si il intindem cu grija pe masa tapetata cu faina. Cu un bol decupam cercuri pe care le punem direct in tavitele pentru minitarte si taiem surplusul de pe margine (aluatul e uleios si nu se lipeste de tavite). Asezam tavitele in tava mare de la aragaz si dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade, timp de aprox 15 minute.

Intr-un bol amestecam zaharul pudra cu cacao, uleiul si o lingura de apa fierbinte. Din banana si o lingura de zahar facem un piure pe care il adaugam peste sosul de cacao si amestecam. Cu acest sos umplem fiecare cosulet si ornam deasupra cu felii de banane.

sursa: a1
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

faina cacao zahar folie alimentara minitarte tava banane
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1696 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021408 (s)