News Flash:

Tarta vegana de mere

26 Martie 2012
3389 Vizualizari | 0 Comentarii
Tarta vegana de mere
Ingrediente:

Pentru aluat:
  
1/2 cana faina alba
1 1/2 cana faina integrala
3 linguri nuci tocate grosier
1/3 cana ulei de masline extravirgin
1/4 cana apa rece (sau putin mai multa)
1 lingura zeama de lamaie
1 varf de sare
 
Pentru umplutura:
   
3-4 mere verzi
1 lingurita scortisoara
1/4 lingurita nucsoara
3-4 linguri de gem sau cidru de mere

Mod de preparare:


Intr-un castron mare sau intr-un robot de bucatarie, amesteca faina integrala, cea alba, nucile si sarea. Adauga uleiul de masline treptat, apoi zeama de lamaie si apa rece, framantand sau amestecand in robot pana se formeaza un aluat ferm si nelipicios. Completeaza cu apa, daca aluatul e prea uscat.
Transfera aluatul pe blatul de lucru pudrat cu faina, intinde-l si pune-l intr-o tava de cuptor. Pune aluatul la frigider pentru 20 minute. Curata merele de coaja, taie-le in doua, scobeste-le semintele cu o lingurita si apoi taie-le felii subtiri. Cu cat mai subtiri, cu atat mai repede se coc.
Porneste cuptorul si incalzeste-l la aproximativ 180-200C, treapta medie.
Scoate tava cu aluat din frigider si aranjeaza feliile de mere. Presara nucsoara si scortisoara si da totul la cuptor pentru 40-50 minute.
Cu 5 minute inainte sa scoti tarta, unge-o cu cidrul de mere sau gemul de caise indoit cu putina apa.
Serveste tarta calda.
sursa reteta si fotografie: Tarta de mere vegana
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

faina alba faina integrala nuci apa sare mere verzi scortisoara gem
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2487 viz    0 com
1898 viz    0 com
2884 viz    0 com
5496 viz    0 com
3946 viz    0 com
2341 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1681 (s) | 34 queries | Mysql time :0.032153 (s)