News Flash:

Tarta Tropezienne - Reteta de patiserie

27 Mai 2016
3028 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
300 gr faina de grau
12 g drojdie aproaspata
cateva linguri de lapte
40 gr zahar pudra
80 gr unt topit
2 oua medii
foarte putina sare

Pentru decor:
1 ou
40 gr zahar tos

Pentru crema:
360 ml de lapte
1 lingura extract de vanilie
70 gr zahar pudra
32 gr amidon de porumb
4 galbenusuri
15 g unt topit
200 gr smantana pentru frisca

Mod de preparare:

1. Dizolva drojdia si zaharul pudra in lapte.
2. Amesteca cu faina, ouale, untul topit si sarea. Omogenizeaza si framanta putin aluatul. Lasa-l deoparte, acoperit.
3. Pune laptele la foc mic, impreuna cu esenta de vanilie. Lasa-l sa ajunga in punctul de fierbere.
4. Intre timp amesteca amidonul cu zaharul pudra, untul topit si galbenusurile. Omogenizeaza.
5. Incorporeaza laptele, treptat, amestecand in mod constant. Trebuie sa obtii o compozitie destul de consistenta, cam ca budinca. Acoper-o cu o folie.
6. Pune aluatul pe masa si trece cu sucitorul peste el de cateva ori, pentru a obtine o foaie nu prea subtire, dar nici prea groasa.
7. Unge-o cu un ou batut, apoi presara zahar tos.
8. Pune turta rezultata intr-o tava si bag-o in cuptorul incins la 180 de grade Celsius, pentru vreo 20 de minute sau pana cand prinde o culoare rumena.
9. Mixeaza crema lasata sa se raceasca.
10. Scoate apoi turta, injumatateste-o pe orizontala, intinde uniform crema pe ea si acoper-o. Trebuie sa arate ca un sandvis. Pentru decor, strecoara in tarta si niste capsuni.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

tarta tropezienne aluat tarta reteta tarta
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

4263 viz    0 com
4507 viz    2 com
2029 viz    0 com
1214 viz    0 com
9334 viz    0 com
3243 viz    0 com
917 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1543 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023963 (s)