News Flash:

Tarta Slim cu capsuni

13 Iunie 2011
1415 Vizualizari | 0 Comentarii
Tarta Slim cu capsuni
Ingrediente: Pentru blat: 200 g faina 4 linguri zahar 1 lingurita coaja de lamaie rasa 100 g unt sau margarina 1 ou 1 plic zahar vanilat o priza sare Pentru crema: 3 plicuri gelatina pudra fina 400 g branza ricotta (sau dulce) 2 oua 100 g zahar 3 linguri smantana 250 ml frisca lichida 500 g capsuni sucul de la ½ lamaie Mod de preparare: Mai intai se framanta aluatul din ingredientele mentionate, se formeaza o bila si se da la frigider pentru 30-40 de minute. Se incinge cuptorul la 200 C. Apoi se unge o forma de tort cu diametru de 24-26 cm. Se intine aluatul in foaie rotunda, se asaza in forma si se preseaza usor pe marginile formei. Blatul se acopera cu o foie de aluminiu, in care se pun boabe de fasole. Se lasa la cuptor 15 minute, apoi se scoate folia cu fasole si se mai lasa inca 10-15 minute, pana s-a rumenit. Crema: Se inmoaie gelatina in apa rece conform instructiunilor de pe pachet. Capsunile se curata, se spala bine, se taie in jumatati si se pun la foc cu 4 linguri de zahar pana ce se topeste zaharul. Cand s-au inmuiat, le pasam bine cu blenderul. Branza se bate bine cu smantana, galbenusurile si zaharul, apoi se adauga zeama de lamaie si se inglobeaza bine capsunile pasate. Se pune gelatina dizolvata la foc moale si se da la frigider. Cand crema incepe sa se intareasca, se inglobeaza albusurile batute spuma tare si frisca batuta. Se toarna crema in blatul racit si se lasa la frigider pana ce s-a intarit bine, sa poata fi ornat. Se orneaza cu fructe proaspete si frisca. sursa articol: http://www.gustos.ro sursa fotografie: http://www.bucataras.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cirese castravete margarina rama
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2662 viz    1 com
4274 viz    0 com
2415 viz    0 com
1589 viz    0 com
1246 viz    0 com
2654 viz    0 com
1962 viz    0 com
2462 viz    0 com
4123 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1455 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018996 (s)