News Flash:

Tarta sarata de dovlecei cu masline

23 Iulie 2013
2093 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

un pachet aluat foietaj (rotund)
un ou
2 dovlecei mai dolofanei
o ceapa micuta rosie
250 g ricotta
sare
piper
ulei de masline

Pentru decorat:

rosii cherry

masline negre
flori de dovleac
seminte de susan (merg mult mai bine, cele de floarea soarelui sau... de dovleac)

Mod de preparare:

Spalam dovleceii, ii stergem de apa, ii taiem felii subtirele de tot. Intr-o tigaie de prajit punem cca 3 linguri de ulei, ceapa curatata, spalata si taiata maruntel, iar cind aceasta devine de culoare aurie, adaugam dovleceii, saram si piperam dupa gust, acoperim si lasam la foc mijlociu cca 15 minute. Lasam la racit, apoi intr-un castronel, rasturnam ricottam, punem oul si peste acestea adaugam si dovleceii, apoi amestecam bine de tot ingredientele.
In tava pentru tarte, intindem foaia de aluat, intepam usurel cu furculita ca sa nu se "umfle-n pene" cand o bagam la caldurica in cuptor, intindem deasupra compozitia cu dovlecei, decoram cu jumatati de rosii, flori de dovleac, seminte de susan si dam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 30 de minute, ultimele cinci minute, am ridicat temperatura la 200 de grade.
Se serveste calduta sau chiar rece.

Tarta cu dovlecei recomandata de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

aluat foietaj ricotta decorat rosii cherry castronel
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1847 viz    0 com
1202 viz    0 com
1646 viz    0 com
1238 viz    0 com
901 viz    0 com
1045 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1534 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015410 (s)