News Flash:

Tarta sarata de dovlecei cu masline

23 Iulie 2013
2123 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7569 RON (+0.0427)
USD: 4.1883 RON (+0.0392)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente:

un pachet aluat foietaj (rotund)
un ou
2 dovlecei mai dolofanei
o ceapa micuta rosie
250 g ricotta
sare
piper
ulei de masline

Pentru decorat:

rosii cherry

masline negre
flori de dovleac
seminte de susan (merg mult mai bine, cele de floarea soarelui sau... de dovleac)

Mod de preparare:

Spalam dovleceii, ii stergem de apa, ii taiem felii subtirele de tot. Intr-o tigaie de prajit punem cca 3 linguri de ulei, ceapa curatata, spalata si taiata maruntel, iar cind aceasta devine de culoare aurie, adaugam dovleceii, saram si piperam dupa gust, acoperim si lasam la foc mijlociu cca 15 minute. Lasam la racit, apoi intr-un castronel, rasturnam ricottam, punem oul si peste acestea adaugam si dovleceii, apoi amestecam bine de tot ingredientele.
In tava pentru tarte, intindem foaia de aluat, intepam usurel cu furculita ca sa nu se "umfle-n pene" cand o bagam la caldurica in cuptor, intindem deasupra compozitia cu dovlecei, decoram cu jumatati de rosii, flori de dovleac, seminte de susan si dam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 30 de minute, ultimele cinci minute, am ridicat temperatura la 200 de grade.
Se serveste calduta sau chiar rece.

Tarta cu dovlecei recomandata de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

aluat foietaj ricotta decorat rosii cherry castronel
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1898 viz    0 com
1244 viz    0 com
1676 viz    0 com
1275 viz    0 com
932 viz    0 com
1085 viz    0 com

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2502 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014728 (s)