News Flash:

Tarta sarata cu ton si dovlecei este deosebit de gustoasa, plus ca nu se face absolut deloc greu

14 Septembrie 2018
389 Vizualizari | 0 Comentarii

Aluatul fraged, partial integral, ii da acestei tarte un gust rustic, minunat.

Ingrediente pentru aluat fraged: 180 g faina alba de grau, 80 g faina integrala, 80 g unt, 70-80 ml apa foarte rece, 1/2 lingurita sare.
Umplutura tarta: 1 conserva ton bucati in suc propriu (160 g), 250 g dovlecei zucchini rasi, 40 g parmezan ras, 200 ml smantana de gatit, 2 oua medii, 1 praz mic tocat marunt (doar partea alba), 1 lingura patrunjel tocat, sare dupa gust, piper proaspat macinat dupa gust.

Tarta sarata cu ton si dovlecei – preparare: Aluat: Punem ambele tipuri de faina in robot, adaugam sarea, untul rece de la frigider taiat in cubulete mici si actionam robotul la viteza medie. Treptat adaugam apa rece, iar cand aluatul s-a compactat, stingem robotul. Mutam aluatul pe masa de lucru usor pudrata cu faina si il framantam cca 1 minut, pana la omogenizare. Invelim aluatul in folie de plastic si il punem in frigider pentru cca 30-45 minute.

Umplutura: Amestecam intr-un vas ouale si parmezanul ras. Adaugam dovleceii rasi si storsi bine (dovleceii zucchini nu se curata de coaja, se taie doar capetele si se dau prin razatoare), tonul scurs bine si sfaramat in bucatele mai micute, prazul tocat marunt si patrunjelul. Amestecam pana la omogenizare, apoi adaugam smantana si amestecam din nou. Adaugam sare si piper dupa gust.

Asamblare: Intindem aluatul fraged pe masa usor pudrata cu faina, intr-o foaie rotunda de cca 4-5 mm grosime. Il asezam in forma tapetata cu unt si faina si decupam marginile in exces.
Adaugam umplutura peste aluat si o nivelam frumos. Coacem tarta sarata in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 35-40 de minute sau pana cand suprafata tartei este rumenita uniform.
Scoatem forma din cuptor, lasam tarta sarata cu dovlecei si ton sa se raceasca partial in forma, apoi o extragem cu grija si o asezam pe un gratar.  Se poate servi calda sau rece, este absolut minunata in ambele variante.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1563 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013807 (s)