News Flash:

Tarta raw cu fructe exotice

23 Ianuarie 2013
2246 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
faina de migdale - 500 g
curmale uscate - 300 g
hrisca - 100 g

Pentru crema de vanilie:
miere de salcam - 1 lingura
caju - 200 g
pastai vanilie - 2 pastai (partea interioara)
unt de cacao - 50 g
lamaie - zeama de la 1/2 bucata
apa de izvor - cat este necesar

Pentru topping:
rodie - 1 bucata
portocala - 2 bucati
para - 1 bucata
kiwi - 1 bucata
zmeura - 8 bucati

Mod de preparare:

Blat:
Hrisca se hidrateaza 8 ore, se spala si apoi se macina. ( Eu am la storcatorul de fructe si optiunea de macinare dar e valabil orice robot care macina). Faina de migdale, curmalele macinate si hrisca se framanta foarte bine, pana obtinem un "aluat" elastic de consistenta unei plastiline. Ungem formele cu putin ulei, apoi le stergem bine cu un servet de hartie (sau se foloseste o folie culinara pusa in forme). Presam aluatul foarte bine in forma, modelandu-le in forma de tarta. Se lasa la deshidratat 8 ore, apoi se scoate din forme si se mai lasa pentru inca 8 ore la uscat.

Crema de vanilie:
Untul de caco se rade si se pune in bain marie sau in deshidrator, la 40 de garde Celsius, pana devine lichid. Se macina nuca de caju. Se adauga restul ingredientelor si se amesteca in robotul cu lama in S pana compozitia devine cremoasa. Se umplu formele de tarte cu crema de vanilie si se dau la rece pentru 30 de min.

Topping:
Desfacem rodia si extragem samburii, taiem fructele in cubulete mici. Le adaugam peste crema.

Tarta raw cu fructe exotice recomandata de rawveganjoy.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

blat curmale uscate hrisca caju pastai vanilie lamaie topping rodie para
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2639 viz    0 com
3065 viz    0 com
1984 viz    0 com
1353 viz    0 com
1401 viz    0 com
3123 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1797 (s) | 34 queries | Mysql time :0.033583 (s)