News Flash:

Tarta rasturnata cu gutui

31 Octombrie 2014
3319 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

aluat de tarta
10 gutui mici
2 linguri unt
330 g zahar
1 si 1/2 lamai

Mod de preparare:

Pregateste un aluat pate brisee. Intr-o oala mare amesteca 2 litri de apa cu 200g zahar. Adauga coaja curatata de pe jumatate dintr-o lamaie, apoi sucul de la o lamaie si jumatate.

Curata, indeparteaza mijlocul si taie in jumatati gutuile. Pune-le in oala si lasa sa dea in clocot. Fierbe, apoi, la foc mic timp de 8-10 minute, pana cand gutuile sunt moi, dar nu complet gatite. Scurge-le si pune-le deoparte. Incinge cuptorul la 190 grade C.

Intr-o tigaie sau vas de tarta de 25cm amesteca restul de zahar cu un praf de sare si pune totul pe foc, pana cand zaharul se topeste si devine auriu. Ia de pe foc ai incorporeaza untul. Aseaza jumatatile de gutui cu partea taiata in sus pe baza vasului. Acopera cu aluatul de tarta intins cu un sucitor pe blatul tapetat cu faina. Impinge marginile aluatului in jurul gutuilor.
Coace timp de 45 minute. Scoate tarta din cuptor, lasa-o 10 minute, desprinde-o de marginile tavii cu ajutorul unui cutit si apoi rastoarna-o pe un platou.
Serveste-o calda.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

tarta tatin tarta gutui tarta rasturnata pate brisee aluat tarta
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1587 (s) | 23 queries | Mysql time :0.021794 (s)