News Flash:

Tarta fina cu crema de branza

6 Octombrie 2016
7124 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
125g unt
250g faina
40g zahar
1 plic zahar vanilat
5-6 linguri lapte rece
un praf de sare

Pentru umplutura:
500g crema de branza (fromage blac)
250g smantana 30% grasime (creme fraiche)
4 oua
putina sare
250g zahar
1 plic zahar vanilat
esenta de vanilie
150g faina

Citeste si Probabil ca va fi una dintre cele mai bune prajituri pe care le-ai mancat pana acum


Mod de preparare:

Pentru aluat:
Punem faina, zaharul, zaharul vanilat si putina sare intr-un bol, peste adaugam untul rece taiat cubulete si cu mainile incepem sa framantam, vom vedea ca aluatul este nisipos si usor umed. Adaugam si laptele si framatam bine pana obtinem un aluat omogen, apoi il invelim intr-o folie de plastic si dam la frigider pentru 1 ora.

Pentru umplutura:
Crema de branza o amestecam cu smantana, adaugam si zaharul cu zaharul vanilat si esenta de vanilie, mixam bine, apoi adaugam gabenusurile si la sfarsit faina. Mixam totul pana la omogenizare.
Intr-un alt vas, mixam albusurile spuma impreuna cu praful de sare si cu ajutorul unei spatule incorporam in compozitia de branza.
Aluatul rece il intindem intr-o forma rotunda pe masa usor infainata, apoi imbracam o tava rotunda de 24cm (pe care am tapetata-o cu hartie de copt doar pe fund si pe margini am uns-o cu putin ulei) si pe peretii tavii (foto) cu aluatul obtinut, iar in mijloc asezam umplutura si nivelam usor.
Dam tava la cuptor pentru juamtate de ora la foc mare si inca 20 minute ala foc mic sau pana se rumeneste frumos deasupra!
Lasam sa se raceasca in cuptorul intre-deschis pentru a nu crapa! Pudram cu zahar pudra si o putem servi cu mare drag!

preluat de pe reteteculinare
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

citeste si
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1881 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022973 (s)