News Flash:

Tarta de vara cu coacaze si vanilie

6 August 2013
1186 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

250 g coacaze rosii
250 g coacaze negre
2 linguri amidon
60 ml frisca lichida
5 galbenusuri
2 linguri faina
3 linguri zahar
480 ml lapte
1 pastaie vanilie
80 g+1 lingura miere
180 g biscuiti cu cacao zdrobiti
80 g unt

Mod de preparare:

Blat:
Incinge cuptorul la 180C. Topeste untul si amesteca-l cu biscuitii zdrobiti si 1 lingura de miere. Intinde acest amestec pe baza unei tavi patrate (23x23cm) ridicand amestecul si pe peretii ei. Pune la copt 12-15 minute si lasa apoi sa se raceasca complet.

Umplutura:
Umple, mai intai, un bol mare cu apa foarte rece si pune deasupra lui un alt bol mai mic. Incalzeste laptele cu miezul de la pastaia de vanilie pana aproape de punctul de fierbere. Ia de pe foc si lasa sa stea 20 de minute.

Bate galbenusurile cu 80g miere si 3 linguri de zahar. Cerne faina si amidonul peste acest amestec si continua sa mixezi pana cand se incorporeaza.
Pune din nou laptele la incalzit si cand e aproape sa dea in clocot ia-l de pe foc si toarna-l, putin cate putin, peste amestecul cu galbenusuri.

Pune din nou amestecul pe foc si gateste-l timp de 3 minute pana cand incepe sa se ingroase. Strecoara-l apoi in bolul asezat deasupra celui plin cu apa rece. Adauga 1 lingura de unt si amesteca. Lasa crema sa se raceasca.

Asamblare:
Bate frisca si incorporeaza-o in crema pregatita mai devreme. Toarna totul in tava in care ai pregatit blatul din biscuiti.  Presara deasupra coacazele proaspete. Lasa prajitura la frigider cel putin 30 de minute inainte sa o servesti.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

coacaze rosii coacaze negre amidon frisca lichida zahar unt blat crema
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1609 (s) | 34 queries | Mysql time :0.030539 (s)