News Flash:

Tarta de toamna cu mere si pere

15 Noiembrie 2016
1577 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6686 RON (-0.0009)
USD: 4.0026 RON (-0.0492)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente:

250 gr faina alba
125 gr zahar pudra
125 gr unt rece
1 ou + 1 albus
vanilie esenta
4 mere rosii, decojite si taiate cubulete
4 pere decojite si taiate cubulete
1 varf de cutit scortisoara
1 varf de cutit ghimbir (praf)
1 varf de cutit nucsoara
185 gr unt
2 linguri zahar brun
150 gr faina
80 gr zahar de trestie, nerafinat
50 gr alune pisate

Pentru amestecul de migdale:

50 gr unt
50 gr zahar pudra
1 ou
10 gr faina
50 gr migdale tocate marunt

Mod de preparare:

Blat:
Cerne 250g faina, 125 g zahar pudra si un strop de sare intr-un bol. Pune 125 g unt rece, taiat cubulete, si framanta cu degetele pana cand se formeaza cocoloase mici asemanatoare cu frimiturile de paine.

Bate oul intreg cu esenta de vanilie si strecoala acest amestec in mijlocul cocoloaselor de unt cu faina. Amesteca bine, apoi framanta aluatul pana cand se incorporeaza si devine neted. Acopera-l cu folie alimentara si pune-l la rece timp de doua ore. Poti sa il pregatesti si de pe o zi pe alta si sa il pastrezi in frigider.

Amestecul de migdale:
Amesteca bine untul cu zaharul, apoi incorporeaza usor oul, faina si migdalele tocate. Pune-le la rece timp de 2 ore.

Pregateste cuptorul si incinge-l la 180C/gaz treapta 4.

Ruleaza aluatul scos de la rece intr-o foaie rotunda de 2-3 mm grosime si un diametru mai mare decat o tava de 22 cm pe care o vei folosi. Coace-l in orb timp de 15-20 de minute, pana cand are o culoare brun deschisa. Scoate aluatul si unge-l cu albusul de ou. Baga-l din nou la cuptor si coace-l 5-10 minute pana cand devine auriu.

Intre timp, pregateste merele si perele.

Inginge o lingura de unt intr-o tigaie si prajeste merele si perele timp de 30 de secunde, amestecand continuu. Adauga zaharul brun si lasa fructele pe foc pana cand se inmoaie, dar nu se zdrobesc. Stinge focul si lasa-le sa se raceasca 1-2 minute.

Amesteca restul de unt cu faina si toarna peste ele zaharul de trestie si alunele pisate.

A venit momentul sa asamblezi tarta. Toarna si intinde in blatul precopt, amestecul de migdale, merele si perele, iar deasupra presara faina amestecata cu zahar si alune pisate.

Coace tarta inca 30 de minute pana cand crusta este aurie.

Serveste-o cu frisca.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

tarta mere tarta pere reteta tarta
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1680 (s) | 34 queries | Mysql time :0.024728 (s)