News Flash:

Tarta de primavara cu sparanghel

21 Martie 2016
1113 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

450 gr sparanghel proaspat
1 lingura ulei de masline extravirgin
1 lingura unt
cca 230 gr ciuperci proaspete (feliate fin)
1 catel de usturoi maruntit
1 crusta de placinta
230 gr branza Gruyere data pe razatoare
230 gr sunca taiata cubulete
putin patrunjel proaspat tocat
4 oua
cca 150 ml lapte
1/2 lingurita sare
putin piper

Mod de preparare:

1. Presara faina pe masa si pune crusta de placinta. Trece cu sucitorul peste ea de cateva ori. Pune-o apoi intr-o tava de tarta si bag-o in congelator pentru minim 15 minute.
2. Scoate-o, inteap-o din loc in loc cu furculita si bag-o in cuptorul incins la 200 de grade Celsius, pentru 12 minute (coace-o in orb).
3. Scoate-o, presara jumatate din cantitatea de branza si bag-o inapoi.
4. Soteaza sparanghelul si ciupercile 7 minute, in unt incins.
5. Adauga usturoi, iar dupa 1-2 minute transfera mixul peste branza din tava. Adauga si cubuletele de sunca si patrunjelul.
6. Mixeaza ouale cu laptele, sarea si piperul. Toarna in tava.
7. Presara restul de branza si baga in cuptor pentru 30 de minute. Inainte de a taia tarta, las-o 10 minute sa se raceasca.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

tarta primavara tarta sparanghel reteta sparanghel
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1124 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020554 (s)