News Flash:

Tarta de primavara, cu ceapa verde si telemea

2 Aprilie 2018
797 Vizualizari | 0 Comentarii

Pentru ca ceapa verde este pe toate drumurile, cum se zice, profitam de aroma si gustul ei, intr-o delicioasa tarta.

Ingrediente (1 tarta):

  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 ardei rosu
  • 100 g masline
  • 3 linguri ulei
  • 6 oua
  • 400 g faina
  • 200 ml smantana
  • 6 linguri gris
  • 1 plic praf de copt
  • 100 g branza telemea, nu foarte sarata

Mod de preparare:

Tai ceapa verde marunt si o calesti in ulei impreuna cu ardeiul rosu tocat. Bati ouale si le amesteci cu smantana si grisul. Incorporezi faina cu praful de copt si amesteci, avand grija sa nu ramana cocoloase. Pui ceapa si ardeii. Torni compozitia intr-o tava rotunda, unsa cu ulei si presarata cu gris, pui din loc in loc bucati de branza telemea. Dai tava la cuptor aproximativ 45 de minute.

Citeste si reteta de Rulou de curcan in crusta de cartofi

Ne pregatim cu o reteta speciala pentru sarbatoarea Sfanta a Pastilor.

Ingrediente (6 portii):

  • 1 pulpa superioara de curcan
  • 1 piept de pui
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri ulei, pentru calit
  • 4 catei usturoi
  • 100 ml vin rosu
  • 1-2 linguri ulei, pentru uns

Pentru crusta:

  • 6-7 cartofi fierti in coaja
  • 100 g unt
  • 3 oua
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Dezosezi si cureti de pielite pulpa de curcan, o speli si o usuci. Asezi peste ea folie alimentara si o bati cu grija ca sa nu-i strici fibra. Trebuie sa obtii o felie mai groasa. Presari putina sare si piper si o lasi la frigider. Pieptul de pui il tai pe lung, il usuci, il dai cu sare si piper si il tii deoparte. Tai ceapa solzisori, usturoiul feliute si le calesti in ulei incins.

Intre timp, prepari un piure din cartofii curatati, amestecati cu unt, patrunjel taiat fin, ouale batute si sare si piper, dupa gust. Scoti carnea din frigider. Intinzi pulpa de curcan, pui ceapa si usturoiul calite, nivelezi si asezi feliile de piept de pui. Rulezi strans si prinzi cu scobitori sau legi cu ata alimentara.

Ungi o tava cu ulei, asezi ruloul de curcan, apoi torni vinul, acoperi cu folie, avand grija ca aceasta sa nu atinga carnea si dai la cuptorul incins aproximativ 60 de minute. Dai folia deoparte si o lasi putin sa se racoreasca. Ii scoti scobitorile sau ata si o imbraci in crusta de piure, o bagi in cuptor si o tii pana cand se rumeneste. Lasi ruloul de curcan in crusta sa se racoreasca si il servesti cu cartofi natur si cu salata verde.

preluat de pe clickpoftabuna

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1548 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013678 (s)