News Flash:

Tarta de ciocolata cu visine si nuca

6 Decembrie 2013
1153 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
100 g unt
5 linguri de zahar
2 oua
1/2 praf de copt
200 g faina
coaja de portocala
esenta de portocale
3 linguri miez de nuca

Pentru umplutura:
150 g visine
500 ml lapte
2 linguri de faina
3 linguri de zahar
1 lingura cacao
1 ciocolata amaruie

Mod de preparare:

Coca:
Amestecam faina cu zaharul, nuca macinata, praful de copt, adaugam untul rece si ouale treptat. Amestecam bine si invelim coca in folie alimentara si dam la rece cca 1 ora.
Intindem coca intr-o foaie subtire si asezam in tava, intepam cu furculita si adaugam visinele fara samburi, care le-am pasat, dam tava la cuptor cca 25 minute

Umplutura:
Amestecam faina cu cacao si zaharul si un pic de lapte. Restul de lapte il vom pune la fiert si cand incepe sa fiarba adaugam amestecul de faina si amestecam continuu pana se ingroasa. Oprim focul si adaugam ciocolata rupta bucati si amestecam pana se topeste, lasam sa se raceasca putin dupa care turnam peste blatul de tarta si dam la rece 2 ore.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete bzi culinar bzi retete culinare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1582 (s) | 23 queries | Mysql time :0.023647 (s)