News Flash:

Tarta de ciocolata cu miere

16 Martie 2012
2925 Vizualizari | 0 Comentarii
Tarta de ciocolata cu miere
Ingrediente:

150 g unt rece
75 g zahar pudra
2 galbenusuri
250 g faina
200 ml lapte de capra (sau de vaca)
125 g smantana dulce
250 g ciocolata alba
80 g miere
4 oua

Mod de preparare:

Mai intain mixam sarea cu untul si cu zaharul. Apoi incorporam treptat galbenusurile si amestecam cu 2 lingurite de apa rece. Pe parcurs presaram faina si continuam sa amestecam bine pana se leaga. Impartim aluatul in 6 discuri pe care le invelim in folie de plastic si le bagam la frigider 30 de minute. Se incing cuptorul la 190 grade. Intindem aluatul si il asezam in 6 forme de tarta (diametrul 12 cm), pe care le bagam la congelator timp de 30 de minute. Asezam cate o bucata de hartie de copt peste aluat, punem orez pe deasupra si bagam la cuptor 15 minute. Indepartam hartia si orezul si mai lasam la cuptor inca 10 minute. Le scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca. Umplutura: se pune laptele la incalzit cu smantana, adaugam ciocolata si amestecam pana cand aceasta se topeste. Incorporam apoi mierea si ouale si amestecam. Turnam crema in tarte si bagam la cuptor timp de 20 de minute. Lasam sa se raceasca la temperatura camerei. Se pot servi cu figure de miere.

sursa reteta si fotografie: cepapam.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

unt zahar pudra galbenusuri faina vaca smantana dulce ciocolata alba
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3121 viz    0 com
1274 viz    0 com
2466 viz    0 com
3068 viz    0 com
3600 viz    0 com
4742 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1866 (s) | 23 queries | Mysql time :0.029341 (s)