News Flash:

Tarta de ciocolata

30 Ianuarie 2012
3624 Vizualizari | 0 Comentarii
Tarta de ciocolata
Tarta de ciocolata pregatita de Dia.

Ingrediente:


unt moale pentru uns
350 gr ciocolata amaruie
6 linguri de amaretto di Saronno (sau crema de lichior de tiramisu)
4 oua mari (galbenusurile separate de albusuri)
50 gr biscuiti amaretti (pisati marunt)
200 gr zahar tos
cacao pentru presarat deasupra
frisca sau mascarpone pentru ornat
 
Mod de preparare:
 
Preincalziti cuptorul la 180 grade. Ungeti o forma rotunda de 26 cm, cu fund detasabil, si tapetati cu hartie pergament (pt copt). Rupeti ciocolata in bucati mici, puneti-o intr-un bol termorezistent si asezati bolul deasupra unei oale cu apa fierbinte la foc mic. Cand incepe sa se topeasca, adaugati lichiorul. Cand ciocolata sa topit complet si a devenit cremoasa, luati-o de pe foc si lasati-o sa se raceasca.

Bateti galbenusurile intr-un bol, pana se omogenizeaza. Amestecati biscuitii amaretti in galbenusuri si turnati in ciocolata si amestecati bine.

Intr-un alt bol, bateti albusurile spuma, si adaugati din zahar, cate o lingura, pana spuma devine asemeni unei bezele. Albusul batut in adaugam treptat in ciocolata si amestecam usor.

In forma pregatita, asezam amestecul si netezim cu o lingura. Dati la cuptor timp de 30-40 min, pana cand tortul a crescut si a capatat o crusta. Suprafata poate avea fisuri, insa partea de dinauntru trebuie sa fie omogena si moale.
Tarta o lasati sa se raceasca in cuptor, cu usa intredeschisa, cel putin o ora. Desprindeti usor peretii formei si tot atat de usor o asezam pe un platou. Pudrati cu cacao si serviti dupa preferinta.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

unt ciocolata amaruie oua galbenusurile albusuri biscuiti amarett
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1618 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018767 (s)