News Flash:

Tarta de cartofi cu somon

16 Septembrie 2013
1614 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

550 g cartofi, decojiti si injumatatiti
125 ml de apa
2 lingurite de ulei de masline
ulei vegetal pentru prajit
1 lingura de capere
1 lingura de otet alb
4 oua
60 g rucola
300 g somon afumat

Mod de preparare:

Asaza cartofii intr-un castron mare impreuna cu apa si pune-i la cuptorul cu microunde, acoperiti cu o folie de aluminiu, aproximativ 10 minute, pana cand se inmoaie putin. Unge formele de briose cu putin ulei, apoi amesteca cartofii bine scursi cu uleiul de masline, pana cand obtii o compozitie omogena. Pune cartofii in formele de tarte si da-i la cuptor pentru 35-40 de minute, pana cand se rumenesc.
Intre timp, incinge uleiul vegetal intr-o tigaie si prajeste caperele aproximativ 2 minute, pana cand devin aurii si crocante.
Intr-o cratita mare, pune apa si las-o sa fiarba la foc mediu. Sparge ouale in boluri mici si pune-le pe fiecare in apa. Lasa-le sa fiarba circa 3 minute, apoi scoate-le pe un prosop de hartie. Asaza pe fiecare tarta cate un ou, o bucata de somon afumat si rucola.
Tartele din cartofi cu oua ochiuri si somon se servesc la temperatura camerei, presarate cu capere prajite si usturoi.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete tarte
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1622 (s) | 23 queries | Mysql time :0.018385 (s)