News Flash:

Tarta cu zmeura si vanilie

14 Martie 2013
1800 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

4 linguri faina
1 kg zmeura
500 g aluat frantuzesc
100 g unt
500 ml lapte
10 linguri zahar
100 g unt
4 oua
1 baton vanilie
1 lamaie
1 galbenus
menta de ornat
sare

Mod de preparare:


Dezgheata aluatul si asaza fructele intr-o sita si stropeste-le cu apa. Bate albusurile spuma cu putina sare si cu zahar. Separat, fierbe laptele cu batonul de vanilie. Adauga peste galbenusuri faina si laptele fierbinte si fierbe-le la foc potrivit, amestecand incontinuu ca sa nu se prinda. La final adauga untul si lasa compozitia la rece. Intre timp, asaza aluatul intr-o forma de tarta tapetata cu hartie de copt, unge-l cu galbenus si pune-l la cuptor la 180 de grade. Dupa ce s-a copt, umple tarta cu crema de vanilie si se orneaz-o cu boabele de zmeura.
Tarta cu zmeura se serveste rece, ornata cu frunze de menta si felii de lamaie.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina zmeura aluat frantuzesc unt lapte zahar oua baton vanilie lamaie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1729 (s) | 34 queries | Mysql time :0.031447 (s)