News Flash:

Tarta cu zmeura si ciocolata

24 Iunie 2013
2785 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

60 g unt taiat cubulete
20 ml sirop de zahar
200 g ciocolata neagra, tocata marunt
200 ml frisca lichida
10 frunze de menta taiate subtire
150 g zmeura taiata in jumatati

Pentru aluat de tarta:
335 g faina
100 g unt moale
130 g zahar fin
un praf sare
2 oua

Mod de preparare:

Amesteca faina cu untul taiat cubulete, zaharul si sarea. Cel mai bine realizezi aceasta operatiune cu mana si framanti pana cand aluatul are aspectul unui pesmet grunjos. Fa o gaura in centrul lui si adauga ouale. Incorporeaza-le incet in aluat pana cand acesta incepe sa se lege si sa poti sa il framanti putin. Formeaza din el un disc, inveleste-l in folie alimentara si tine-l la rece 1-2 ore inainte sa il folosesti.

Incinge cuptorul la 190C. Unge cu unt o tava de tarta cu diametrul de 20cm.

Intinde aluatul pe masa de lucru, astfel incat sa obtii un disc mai mare decat diametrul tavii. Aseaza-l in tava, acopera cu folie alimentara si mai pune-l la frigider 20 de minute. Coace-l in orb timp de 20 de minute, apoi redu temperatura cuptorului la 170C si mai lasa aluatul la copt inca 5 minute. Scoate tava pe un gratar si lasa baza de tarta sa se raceasca.

Amesteca zmeura cu frunzele de menta si aseaza-le pe baza crustei de tarta racite.
Pune frisca lichida intr-o oala la fiert, la foc mediu, si lasa-o sa dea in clocot. Opreste focul si adauga ciocolata si siropul dulce si amesteca pana cand acestea se dizolva. Incorporeaza untul bucatica cu bucatica. Toarna amestecul de ciocolata in tarta, peste zmeura.

Lasa sa se raceasca si apoi mai pune tarta la frigider cel putin 2 ore inainte de servire. Ca sa o tai umezeste lama cutitului in apa fierbinte si sterge-o dupa fiecare felie.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ciocolata neagra unt moale praf sare oua pesmet grunjos apa fierbinte
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2049 viz    0 com
1632 viz    0 com
2047 viz    0 com
5476 viz    0 com
1595 viz    0 com
1745 viz    0 com
1444 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1688 (s) | 34 queries | Mysql time :0.030159 (s)