News Flash:

Tarta cu visine si stafide

10 Iulie 2013
1350 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
125 gr unt moale
200 gr faina
30 ml apa
2 linguri zahar pudra
1 lingurita praf de copt
1 ou pt uns aluatul

Pentru umplutura:
1 kg visine spalate si curatate de samburi
150 gr stafide (optional)
zahar dupa gust
1 plic zahar vanilat
3 linguri rase de amidon

Mod de preparare:

Aluat:
Punem faina intr-un castron, se adauga untul si celelalte ingrediene si se framanta pana se formeaza un aluat omogen. Se mai adauga faina treptat, pana aluatul nu se mai lipeste de maini. Pe masa de lucru, tapetata cu faina, se intinde aluatul si se pune intr-o tava rotunda unsa cu unt. Se niveleaza marginile.

Umplutura:
Visinile se amesteca bine cu zaharul, stafidele si amidonul si se toarna peste aluatul pus deja in tava. Se niveleaza, iar din aluatul ramas, se pot face diverse forme cu decupatoare de floricele sau grilaj. Se ung marginile sau formele facute cu ou batut, si se da la cuptor (incins in prealabil) pana se rumeneste. Daca coaceti in tava de yena, se poate vedea si partea de jos a blatului daca e rumena.

Tarta cu visine recomandata de Dia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

pentru aluat unt moale zahar pudra visine stafide zahar vanilat amidon
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1867 viz    0 com
4212 viz    0 com
2862 viz    0 com
1375 viz    0 com
2319 viz    0 com
2501 viz    0 com
1708 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1734 (s) | 23 queries | Mysql time :0.026539 (s)