News Flash:

Tarta cu sunca, ceapa si cascaval

25 Septembrie 2013
4322 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
400 grame faina
50 grame unt
1 ou
un cub de drojdie
125 ml lapte
un praf de sare

Pentru umplutura:
800 grame ceapa
150 grame sunca (taiata felii)
150 grame cascaval ras
2 oua
150 ml smantana
4 linguri ulei de floarea-soarelui
sare
piper

Mod de preparare:


Se amesteca intr-un vas faina cu sarea, oul, untul, laptele si drojdia pana cand se obtine o compozitie omogena, ca de aluat. Se curata ceapa si se taie felii mari, dupa care se pune la calit impreuna cu sunca taiata bucatele intr-o tigaie incinsa cu ulei pana se rumenesc. Se lasa apoi sa se raceasca. Se ia o forma de tarta si se unge cu putin unt, se taie surplusul de pe margini si se inteapa cu furculita din loc in loc. Peste aluatul din forma se adauga ceapa si sunca si se introduce la cuptor pentru aproximativ 20 minute. In prealabil, se amesteca smantana, cu cascavalul ras, sarea si piperul si cu cele doua oua batute. Dupa 20 de minute, se scoate cu grija tarta din cuptor, se toarna peste ea sosul obtinut, si se mai introduce la cuptor pentru inca 15 minute. Se poate servi apoi calda sau rece.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1600 (s) | 23 queries | Mysql time :0.017603 (s)