News Flash:

Tarta cu somon - Un aperitiv care se face usor si are gust foarte bun

16 Martie 2017
2260 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
250 g faina
125 g unt
50 ml apa rece
un galbenus
sare

Pentru umplutura:
300 g somon proaspat
100 g somon afumat
2 oua
250 ml smantana
200 ml lapte
3-4 felii branza de capra
o legatura marar

Mod de preparare:

Pasul 1:
Se amesteca faina cu sarea si untul si, dupa ce s-a obtinut un amestec nisipos, se adauga galbenusul si apa. Se
amesteca bine si apoi aluatul se da la rece pentru o ora. Aluatul se scoate de la rece, se intinde si se transfera in tava de copt. Se gaureste cu furculita.

Pasul 2:
Aluatul se acopera cu o foaie de copt peste care se toarna un bol de boabe de fasole si se coace 10 minute. Boabele se arunca apoi.

Pasul 3:
Somonul proaspat se pune la fiert cu laptele, se lasa 10 minute, dupa care se scoate pestele, iar laptele nu se arunca. Se transfera pestele fiert in forma cu aluatul copt, se asaza somonul afumat.

Pasul 4:
Se amesteca ouale cu smantana si laptele, mararul si branza bucati. Se toarna peste peste. Tarta se coace pana se rumeneste frumos.

sursa: retetepractice
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

tarta somon retete tarta aluat tarta
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1512 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013823 (s)