News Flash:

Tarta cu prune - Un desert foarte usor de facut

26 August 2016
4416 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
230 gr faina de grau
125 gr unt
1 ou
1/2 lingurita praf de copt
3 linguri zahar

Pentru umplutura:
25 de prune
2 linguri zahar granulat
1 lingura unt
1/2 lingurita scortisoara
4 linguri de gris

Mod de preparare:

1. Spala prunele, scoate-le samburii si taie-le in fasii mai subtiri.
2. Pune la foc mediu, intr-o oala, impreuna cu zaharul si cu scortisoara. Amesteca din cand in cand. Lasa-le sa se rumeneasca usor.
tarta cu prune





3. Amesteca faina cu praful de copt si cu untul.
4. Dupa ce ai omogenizat, adauga oul si zaharul. Omogenizeaza.
5. Imparte aluatul in doua.
tarta cu prune




6. Trece cu sucitorul peste bucata mai mare, apoi pune-o intr-o tava unsa cu putin si tapetata cu hartie de copt.
7. Toarna peste ea prunele si zeama in care s-au rumenit. Presara grisul peste prune.
tarta cu prune





8. Trece cu sucitorul si peste bucatica mai mica de aluat, dupa care imparte-o in fasii lungi si subtiri.
9. Decoreaza prajitura cu ele.
tarta cu prune




10. Baga tava in cuptorul incins la 180 de grade Celsius, pentru vreo 30 de minute.
Serveste cu zahar pudra.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

tarta prune prajitura prune retete prune
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1448 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016094 (s)