News Flash:

Tarta cu prune si scortisoara

11 Septembrie 2013
5536 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
200 gr faina (si inca ceva in plus)
jumatate pachet unt (la temperatura camerei)
30 ml apa
2 linguri zahar
1 lingurita rasa praf de copt

Pentru umplutura:
1.300 kg prune (spalate, samburii scosi si taiate in felii)
5-6 linguri zahar sau dupa gust
2 linguri stafide (optional)
1 praf scortisoara
2 linguri amidon de porumb

Mod de preparare:

Faina, untul si celelalte ingrediente se amesteca pana devine un aluat, mai adaugati faina pana nu se mai prinde de maini.
Aluatul obtinut, se intinde pe masa de lucru si se aseaza intr-o tava rotunda unsa cu unt (eu folosesc o tava de yena).
Se da la frigider pana se pregatesc prunele.
Prunele se spala, se scot samburii, apoi se taie in felii de marimea dorita. Se pune zahar peste ele si celelalte ingrediente si se lasa asa pana cand isi lasa putina zeama (cca 15 min).
Se scoate tava de la frigider, se aseaza prunele in tarta, si se da la cuptor (incins in prealabil) pana cand aluatul devine rumen.

Tarta cu prune recomandata de Dia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

blat unt umplutura prune stafide scortisoara aluat tava rotunda frigider
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1585 (s) | 23 queries | Mysql time :0.023496 (s)