News Flash:

Tarta cu portocale

3 Mai 2012
2089 Vizualizari | 0 Comentarii
Tarta cu portocale
Ingrediente:

Pentru aluat (pasta frolla):

300 g de faina
150 g unt
100 g zahar praf
1 ou + un galbenus
un pachetel de zahar vanilat
coaja de la jumatate de portocala
putina sare

Pentru umplutura:

400 ml apa
150 zahar
3 portocale
150 g gem de portocale

Mod de preparare:

Intr-un vas punem cele 300 g de faina si 100 g de zahar praf formind un micut munte.
Amestecam faina cu zaharul si untul la temperatura camerei, taiat in mici bucatele. Facem o gaura in mijloc si adaugam oul, galbenusul, coaja rasa de la jumatate de portocale, pachetelul de vanilie, sarea si amestecam toate ingredientele, la inceput cu o furculita, apoi repede cu varful degetelor. Framantam bine aluatul, formam o mingiuta, il acoperim cu o pelicula de celofan si-l punem in frigider pentru cel putin 30 minute.

Cat timp lasam aluatul la rece, fierbem intr-o oala cele 400 ml de apa cu 150 de zahar, pentru 10 minute. Spalam si stergem bine portocalele, le taiem in jumatate, apoi in felii subtiri de 1/2 cm, dupa care le punem in siropul de apa si zahar si le fierbem cinci minute. Stingem aragazul si lasam feliile de portocala sa se raceasca in siropul respectiv. Intindem aluatul (pasta frolla) pe o hartie de copt, dupa care cu tot cu hartie il punem intr-o tava pentru tarte (24 cm), apasam bine pe fundul tavii si pe margini, taiem hirtia de pe margini, iar cu o furculita facem gauri in aluatul de pe fundul tavii. Atentie: gaurile le facem bine, altfel la copt riscam sa se umfle aluatul ca o caciula, dar... chiar daca se intimpla asta, facem repede gaurele cu furculita, pentru a-si reveni la normal.

Adaugam gemul de portocale, dupa care bagam in cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade, si lasam tarta la copt, timp de 20 de minute. Scoatem tava in cuptor, adaugam feliile de portocale si bagam din nou la copt, pentru circa 5-6 minute.
Tarta cu portocale pregatita de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina unt zahar praf galbenus zahar vanilat sare apa zahar portocale tava
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1715 (s) | 23 queries | Mysql time :0.029043 (s)