News Flash:

Tarta cu piersici

4 Mai 2011
1430 Vizualizari | 0 Comentarii
Tarta cu piersici
Ingrediente: 125 gr faina alba 115 gr unt rece 5 linguri apa rece 4 piersici (cca 500 gr; coapte, dar nu foarte moi) 4 linguri zahar 1 plic zahar vanilat (bourbon de la Dr. Oetker) 1 priza sare Mod de preparare: 1. Untul si apa se dau la frigider cu cca 15 minute inainte de a incepe prepararea aluatului, pentru a va asigura ca sunt foarte reci. La fiecare pas al retetei lucrati cat de repede puteti, ca sa nu se inmoaie untul si cu mainile racite. 2. Se asaza faina intr-un bol, daca e posibil unul mai larg la baza. 3. Untul se taie felii, apoi fiecare felie se ia intre degete (ideal ar fi sa va raciti mainile sub jet de apa rece inainte) si se apasa pana se rupe untul bucati. Veti obtine astfel "fulgi" de unt. 4. Se toarna apa pe margine bolului, de jur imprejur. 5. Incepeti sa formati aluatul: bagati palma sub faina, aduceti deasupra untului si apasati cu podul palmei. Rotiti bolul si faceti aceasta miscare pana cand toata faina este "lipita" de unt. Sub nici o forma nu framantati aluatul ca si cel de paine, chiar daca sunteti tentati. Vrem ca bucatile de unt sa ramana intregi in aluat si pe aceeasi directie. Nu trebuie sa obtinem un aluat omogen sau fin. Cand faina din bol e "lipita" de unt, aluatul nostru e gata. Invartiti aluatul in folie si dati la frigider pentru 30 minute. 6. Presarati pe masa de lucru putina faina. Intindeti aluatul sub forma de dreptunghi, la o grosime usor mai mica decat un deget, cu latura mai mare inspre voi. Impachetati aluatul in 3, aducand marginle laterale (cele scurte) catre centru. Intindeti iar aluatul dreptunghi, de data asta cu latura scurta catre voi. Impachetati iar aluatul in 3, aducand marginile scurte catre centru. Aluatul e usor lipicios cand se incalzeste, dar daca faceti aceste intinderi si plieri foarte repede, nu se va lipi prea tare. Dati sucitorul cu faina de cate ori e necesar. 7. Impachetati aluatul iar in folie si dati la frigider pentru 20 minute. Curatati masa de lucru, in cazul in care aluatul s-a lipit un pic. 8. Repetati pasii 6 si 7 inca o data. 9. Presarati pe o hartie de copt noua un pic de faina. Intindeti pe ea o foaie circulara de cca 30 cm diametru (daca aluatul incepe sa se lipeasca un pic de sucitor, dati foaia asa cum e la frigider, timp de 10 minute, si continuati apoi intinderea). Cand aluatul e intins subtirel, introduceti o tava sub el si dati-l la frigider alte 20 minute. 10. Pregatiti piersicile: spalati-le bine sub jet de apa pana se ia pufuletul de pe coaja. Taiati-le cam in 8-10 felii fiecare. Presarati-le sare, apoi cu 3 linguri de zahar si zaharul vanilat si amestecati cu mainile pana sunt acoperite de zahar. 11. Asezati feliile de piersici pe foaia intinsa, lasand o margine de cca 5 cm. Ridicati marginile peste fructe, avand grija sa nu rupeti aluatul. Presarati inca o lingura de zahar desupra piersicilor. 12. Dati tarta la cuptorul preincalzit la 220C pentru 45 minute, pana margine e usor rumena. 13. Lasati sa se racoreasca apoi serviti. E mai buna servita in timp de 1 ora de cand a fost preparata. E buna si a doua zi, dar crusta se inmoaie un pic.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

curcan visinata
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3515 viz    0 com
5140 viz    0 com
2538 viz    0 com
1344 viz    0 com
2774 viz    0 com
3856 viz    0 com
4022 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1547 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019740 (s)