News Flash:

Tarta cu pere si migdale

26 Mai 2016
1069 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:
 
6 pere
6 linguri de suc de lamaie
1 pastaie de vanilie
2 linguri de gem de caise
 
Pentru aluat:
125 gr unt
185 gr faina de grau
35 ml de lapte 1,5% grasime
1 lingura zahar pudra
1 lingurita de sare iodata
1 galbenus

Pentru crema:
65 gr unt
80 gr zahar pudra
1 lingura faina de porumb
80 gr migdale maruntite
1 ou
100 gr frisca

Mod de preparare:

1. Spala perele, curata-le si injumatateste-le. Scoate-le cotorul. Pune-le intr-o oala, la foc mediu, si acopera-le cu apa.
2. Pune in oala pastaia de vanilie si zeama de lamaie. Lasa sa fiarba vreo 30 de minute, apoi ia de pe foc. Lasa oala deoparte in jur de o ora. Scoate pastaia si arunc-o.
3. Pune untul la temperatura camerei intr-un lighean si amesteca-l cu galbenusul, sarea si zaharul. Omogenizeaza.
4. Toarna laptele peste unt si continua sa amesteci.
5. Adauga faina cernuta. Amesteca si framanta usor aluatul.
6. Inveleste aluatul in folie alimentara si baga-l in frigider pentru vreo 2 ore.
7. Amesteca ingredientele pentru crema, apoi baga mixul in frigider.
8. Scoate aluatul, trece cu sucitorul peste el de cateva ori si pune-l intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt. Ai grija sa aiba un diametru mai mare decat tava, ca sa acopere peretii.
9. Inteapa aluatul cu furculita din loc in loc.
10. Pune apoi perele, cu partea taiata in jos, si acopera-le cu crema.
11. Baga tava in cuptorul incins la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ jumatate de ora.
Serveste tarta cu gem de caise.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

tarta pere tarta migdale prajitura pere placinta pere
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

8938 viz    0 com
3058 viz    0 com
825 viz    0 com
2009 viz    0 com
3631 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1479 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016699 (s)