News Flash:

Tarta cu parmezan si rosii

13 Martie 2014
1456 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

300 g de rosii cherry
ulei de masline
50 g de parmezan ras
2 oua
280 ml smantana
busuioc proaspat
280 g de faina
140 g de unt
sare
piper

Mod de preparare:

Amesteca faina cu untul intr-un bol pana cand se omogenizeaza. Adauga 8 linguri de apa rece si amesteca in continuare. Pune aluatul la congelator si lasa-l sa se raceasca bine. Acopera o tava cu faina si intinde aluatul in ea. Pune-o la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana cand se rumeneste.
Intr-o tigaie medie, caleste rosiile in ulei de masline si asezoneaza-le cu sare si piper.

Amesteca intr-un vas ouale si incorporeaza smantana si busuiocul. Adauga amestecul peste tarta, pune rosiile deasupra si presara parmezanul ras la sfarsit. Pune tarta in cuptor pentru inca 20-30 de minute, pana cand se coace si umplutura.
Lasa tarta la racit inainte de a o taia si orneaz-o cu cateva frunze proaspete de busuioc. Serveste-o ca aperitiv, alaturi de un vin rosu Chianti, ideal pentru parmezan.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete tarta tarta rosii retete aperitive
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1588 viz    0 com
1659 viz    0 com
2039 viz    0 com
2892 viz    0 com
8970 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1570 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022963 (s)