News Flash:

Tarta cu nuci si caramel

5 Iulie 2016
1874 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6686 RON (0.0000)
USD: 4.0026 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente:

Pentru aluat:
160 gr unt
120 gr zahar pudra
1 ou
300 gr faina de grau
foarte putina sare

Pentru umplutura:
150 gr smantana pentru frisca
50 gr zahar pudra
40 gr unt
50 gr miere de albine poliflora
300 gr nuci tocate mai mare

Pentru sosul caramel:
200 gr zahar pudra
2 linguri de suc de lamaie
1 galbenus

Mod de preparare:

1. Amesteca ingredientele pentru aluat, framanta bine, dupa care acopera cu folie si tine intr-un loc caldut, vreo 2 ore.
2. Cat timp aluatul e lasat deoparte, dizolva zaharul pudra la foc mic si pune in el cele 2 linguri de suc de lamaie. Cand vezi ca sosul se ingroasa, ia-l de pe foc.
3. Pune untul de la umplutura intr-o oala mai inalta, impreuna cu mierea, smantana si zaharul pudra. Focul sa fie mai mic. Amesteca in mod constant, pentru a se omogeniza.
4. In momentul in care incepe sa fiarba, incorporeaza sosul caramel si amesteca foarte bine.
5. Pune in compozitie nucile. Lasa totul sa se raceasca, maxim 1,5 ore.
6. Imparte aluatul in doua si trece cu sucitorul peste el, ca sa obtii foi rotunde, potrivite ca grosime. Una trebuie sa aiba diametru mai mare.
7. Tapeteaza o tava cu hartie de copt, dupa care pune in ea foaia de aluat cu diametru mai mare.
8. Toarna compozitia si acopera cu a doua foaie (cea cu diametru mai mic).
9. Trece marginile foii mai mari peste marginile foii mai mici.
10. Unge tarta cu ou batut, inteap-o din loc in loc cu furculita si bag-o in cuptorul incins la 180 de grade Celsius, pentru vreo 30 de minute.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

tarta nuci tarta caramel sos caramel aluat tarta
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1618 (s) | 23 queries | Mysql time :0.018608 (s)