News Flash:

Tarta cu mere - Un desert tare aromat si gustos

20 Iulie 2016
1119 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru crusta:
450 gr faina alba
1/2 lingurita sare
12 linguri unt nesarat
40 ml lapte semidegresat
1 galbenus

Pentru umplutura:
cca 1 kg mere curatate si taiate marunt
1 lingurita extract de vanilie
100 gr faina alba
100 gr zahar granulat
75 gr zahar brun
1 lingurita jumatate scortisoara
1/4 lingurita nucsoara

Pentru topping:
1 albus
1 lingura jumatate zahar granulat
1/4 lingurita scortisoara

Pentru glazura:
230 gr zahar pudra
2 linguri lapte
1/2 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare:

1. Incinge cuptorul la 170 de grade Celsius.

Crusta:
2. Pune faina si sarea intr-un robot de bucatarie.
3. Adauga untul taiat cubulete, laptele si galbenusul. Mixeaza bine.
4. Inveleste aluatul intr-o folie alimentara si baga-l in frigider.

Umplutura:
5. Pune mer
ele si vanilia intr-un bol.
6. Separat mixeaza faina cu zaharul granulat, zaharul brun, scortisoara si nucsoara.
7. Pune ingredientele uscate peste mere si amesteca bine, ca sa le acoperi.

"Asamblare":
8. Imparte crusta in doua, in mod egal.
9. Pune o parte pe masa infainata, trece cu sucitorul peste ea de cateva ori, dupa care pune-o intr-o tava negresata.
10. Acopera cu umplutura si cu a doua foaie de aluat (si ea intinsa cu sucitorul).
11. Ameseca ingredientele pentru glazura si toarna mixul peste tarta din tava.
12. Baga tava in cuptor pentru 50-60 de minute.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

tarta mere placinta mere prajitura mere
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1567 (s) | 23 queries | Mysql time :0.019623 (s)