News Flash:

Tarta cu mere,sirop de artar si mascarpone

19 Septembrie 2013
1209 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

4 mere verzi medii taiate in 12 felii
125 ml sirop de artar
80 g unt
2 lingurite zahar pudra
3 lingurite apa rece
100 g unt rece, taiat cubulete
150 g faina
150 ml smantana grasa
125 g mascarpone
nucsoara

Mod de preparare:

Pregateste aluatul framantand cu degetele unutul in faina amestecata cu zaharul pudra. Cand amestecul incepe sa fie granulos adauga cele 3 lingurite de apa rece si farmanta pana cand aluatul poate fi adunat intr-o bila. Framanta-l putin pe o suprafata tapetata cu faina.
Incinge cuptorul la 180C. Unge cu unt 4 forme de tarte cu diametrul de 11 cm. Imparte aluatul in 4 parti egale si intindele cu sucitorul. Aseaza fiecare foaie de aluat in forma si taie marginile in exces. Inteapa-le cu furculita si coace-le timp de 15 minute. Lasa-le sa se raceasca complet inainte sa le umpli.

Pregateste umplutura pentru tarte si pune la foc mediu, intr-o tigaie larga, siropul de artar si untul. Lasa-le sa fiarba si apoi adauga feliile de mere intr-un singur strat. Gateste-le timp de 5 minute pe fiecare parte pana se inmoaie. Opreste focul si lasa-le deoparte sa se raceasca.
Amesteca mascarpone cu smantana si imparte in mod egal in cele 4 tarte coapte mai devreme. Pune peste fiecare sirop si felii de mere. Presara cu nucsoara inainte de servire.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1050 viz    0 com
1706 viz    0 com
1621 viz    0 com
1277 viz    0 com
1774 viz    0 com
2200 viz    0 com
2489 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1858 (s) | 34 queries | Mysql time :0.030192 (s)