News Flash:

Tarta cu mere si scortisoara

29 Februarie 2016
10484 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6618 RON (0.0000)
USD: 4.0162 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente:

Pentru aluat:
500 gr faina de grau
200 gr untura
sare
1 lingura de zahar pudra
100 ml de smantana
25 gr drojdie
2 oua medii

Pentru umplutura:
1 kg mere
100 gr zahar pudra
2 lingurite de scortisoara
1 pumn de pesmet

Alte ingrediente:
1 ou batut

Mod de preparare:

Aluat:
1. Amesteca smantana cu drojdia. Omogenizeaza.
2. Trece faina prin sita si amestec-o cu sare, zahar, oua si drojdia dizolvata in smantana. Pune si untura. Omogenizeaza.
3. Framanta aluatul cateva minute, apoi lasa-l deoparte.

Umplutura:
4. Da merele pe razatoare, cu tot cu coaja.
5. Tapeteaza o tava cu hartie de copt si presara pesmetul in ea, cat mai uniform.
6. Intinde aluatul pe masa cu un sucitor si imparte-l in doua foi. Transfera una din foi in tava.
7. Raspandeste uniform merele date pe razatoare.
8. Presara scortisoara peste mere, apoi zahar pudra.
9. Acopera totul cu a doua foaie de aluat.
10. Infige o furculita in aluat din loc in loc si unge totul cu oul batut.

11. Incinge cuptorul la 160 de grade Celsius.
12. Baga tava in cuptor pentru 35-45 de minute.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

tarta mere placinta mere aluat tarta prajitura mere
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1641 (s) | 24 queries | Mysql time :0.019901 (s)