News Flash:

Tarta cu mere si scortisoara

2 Decembrie 2013
2338 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

125 g margarina (eu am pus unt)
100 ml ulei de floarea soarelui
1 ou mare sau 2 mai mici (eu am pus 2 oua)
1/2 pahar de zahar (100 g zahar)
1 pliculet zahar vanilat
1 pliculet praf de copt
un praf de sare
esenta de rom
3 - 3,5 pahare faina (eu am cantarit, am pus 470 g faina)
6-7 mere (eu am pus doar 5 mere ca erau foarte mari)
30 g unt (reteta nu prevedea untul)
2 linguri zahar (eu am pus 4 linguri)
un virf de cutit de scortisoara

Mod de preparare:

In vasul de la mixer, am pus margarina, uleiul, ouale, zaharul si zaharul vanilat, am adaugat praful de copt, sarea, esenta de rom si am inceput sa pun faina. Pe parcurs ce puneam faina, o cintaream ca sa am o idee de cita faina intra, am mixat ingredientele pina am obtinut un aluat care nu se lipeste de miini. Cred ca faina merge pina la 500 g, dar eu spun doar cita am folosit. Impartim aluatul in doua, o bucata mai mare, una mai mica. Am invelit aluatul in folie transparenta si l-am pus la frigider, l-am lasat peste noapte, dar se poate face prajitura in aceeasi zi, doar ca eu nu am avut timpul necesar.
Separat, curatim merele, le dam prin razatoare si intr-un vas incapator, punem untul, merele si zaharul si le punem pe aragaz, la foc mic, invirtind mereu, pana vedem ca sucul de la mere a disparut. Lasam sa se receasca merele, adaugam scortisoara si amestecam ingredientele.
Preincalzim aragazul la 180 de grade, tapetam o tava cu hairtie de copt, intindem bucata de aluat mai mare si o punem in tava, intindem umplutura peste aluat, iar cealalta bucata de aluat (e bine ca-l puneti vreo 10 minute la congelator, cit sa se intareasca, dar sa nu se congeleze) o dam prin razatoare, deasupra umpluturii de mere.
Bagam tava in cuptor si o lasam cca 40-45 minute, depinde foarte mult de cuptor, o lasam pina se coloreaza frumos. Scoatem tava din cuptor, o lasam la racit citeva ore bune, altfel riscam ca in momentul cind o scoatem din tava sa se rupa. Presaram zahar praf, daca dorim, daca nu, taiem si servim.

Tarta cu mere si scortisoara recomandata de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

culinar bzi retete bzi retete culinare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2704 viz    0 com
1394 viz    0 com
1099 viz    0 com
6344 viz    1 com
1385 viz    0 com
1238 viz    0 com
1136 viz    0 com
1630 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1665 (s) | 23 queries | Mysql time :0.025403 (s)