News Flash:

Tarta cu mere si gem de piersici

7 Iunie 2013
4855 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
300 g faina
125 g unt la temperatura camerei
70 g zahar
2 oua
semintele de la o pastaie de vanilie

Pentru crema:
100 ml frisca lichida
50 g zahar
un ou

Pentru umplut tarta:
gem de caise (eu am pus de piersici)
3 mere

Mod de preparare:

Facem intii aluatul. Faina cernuta, impreuna cu untul taiat bucatele, zaharul, ouale si semintele de la pastaia de vanilie (eu am pus un pliculet de zahar vanilat), le mixam bine, apoi rasturnam aluatul pe masa de lucru si trecem la framintat cu minutele. Lasam aluatul acoperit, intr-un loc mai racoros, nu in frigider. Dupa vreo ora, am intins aluatul pe masa de lucru, apoi am tapetat cu aluatul tava de tarte, apasind bine pe margini pana la bordul tavii. Intepam cu furculita aluatul, punem un strat subtirel de gem, apoi feliile de mere, spalate, curatate si taiate foarte subtirel.
Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de cca 25 de minute, iar intre timp pregatim crema.
Zbatem oul impreuna cu zaharul, apoi adaugam frisca lichida.
Dupa ce au trecut cele 25 de minute, scoatem tava din cuptor, punem crema deasupra, bagam din nou tava in cuptor si o lasam cca 15-20 de minute (eu am lasat doar 15 minute).
Lasam sa se raceasca, taiem si servim.

Tarta cu mere recomandata de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

aluat faina zahar crema frisca lichida tarta mere cuptor
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2237 viz    0 com
3084 viz    0 com
3745 viz    0 com
2920 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1756 (s) | 23 queries | Mysql time :0.025422 (s)