News Flash:

Tarta cu mere si branza

7 Mai 2014
1097 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
300 g faina alba
125 ml lapte
15 g drojdie
30 g unt sau 2 linguri ulei
1 ou
2 linguri zahar
un varf de cutit de sare

Pentru umplutura:
400 g branza dulce (puteti folosi smantana pentru frisca, crema va iesi mult mai fina)
100 ml lapte (numai daca o faceti cu branza dulce)
50 g zahar
3 linguri amidon alimentar
2 galbenusuri
1 plic zahar vanilat
coaja rasa de lamaie sau portocala
4-5 mere mai mari
fructe de padure proaspete sau congelate aprox. 150g
100 g migdale tocate

Mod de preparare:

Incepem cu aluatul: frecam drojdia cu 1 lingurita de zahar pana se lichefiaza, apoi adaugam 2-3 linguri apa si 1 lingurita faina. Amestecam si lasam sa se umfle. Intr-un bol punem oul, zaharul, le amestecam bine si adaugam drojdia crescuta, untul topit, si faina alternand cu laptele caldut. Framantam pana se desprinde de vas (10 minute) apoi lasam sa creasca 1 ora pana isi dubleaza volumul. Cand aluatul este dospit preincalzim cuptorul la 180 grade.

Punem toate ingredientele pentru umplutura (in afara de mere, fructe si migdale) intr-un bol si amestecam bine pana se omogenizeaza. Asa cum am scris daca folositi smantana pentru frisca, nu mai adaugati lapte. Daca folositi branza de vaci trebuie sa puneti si lapte deoarece compozitia este prea tare.
Intindem o foaie de aluat pe masa presarata cu faina si o asezam intr-o tava unsa cu grasime si tapetata cu faina ( sau cu o foaie de copt ) . O intepam din loc in loc cu fucrculita si ridicam marginile cam de 2 degete. Merele le curatim de coaja, le scobim de samburi si le taiem felii de 1/2cm.

Punem umplutura de branza peste aluat si asezam merele. In interiorul lor punem fructele de padure ( puteti folosi afine, zmeura, sau orice alt fruct de padure ).Daca nu aveti fructe de padure le puteti inlocui cu stafide. Presaram deasupra migdale tocate ( optional ) si coacem timp de  30-40 min la 180 grade. Cand tarta s-a rumenit frumos pe margini este gata.
Pudram cu zahar si servim.

Observatie:
Tarta nu este foarte dulce mie mi s-a parut putin acrisoara, probabil din cauza fructelor. Va recomand ca la crema sa folositi 100g zahar in loc de 50. Asta in caz in care vreti sa fie mai dulce.

Tarta cu mere si branza recomandata de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete tarta tarta mere tarta branza retete branza aluat tarta
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

829 viz    0 com
2334 viz    0 com
3867 viz    0 com
1318 viz    0 com
1179 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1700 (s) | 23 queries | Mysql time :0.022327 (s)