News Flash:

Tarta cu mere brulee

1 Februarie 2012
1162 Vizualizari | 0 Comentarii
Tarta cu mere brulee
Ingrediente:

Pentru terina:

 8-10 mere cat mai aromate
  100-150 g zahar brun
 100 unt topit
 1/2 lingurita scortisoara
 200 ml smantana pentru frisca, racita

Pentru crumble:

 50 g zahar
 50 g unt rece, taiat cubulete
 50 g faina de migdale/migdale macinate
 1/2 lingurita scortisoara
  50 g faina

Mod de preparare:

Unge o tava pentru terina cu putin ulei si tapeteaz-o cu foaie de copt, iar apoi topeste pe foc mic untul. Dupa ce cureti de coaja merele, taie-le in doua si scobeste-le cu o lingurita semintele, apoi taie cu un cutit in forma de V codita. Feliaza-le cat de subtiri poti; pentru rezultate optima foloseste o mandolina sau multa rabdare si un cutit ascutit.

Porneste cuptorul si lasa-l sa se incalzeasca la 160C/treapta minima. Asaza feliile de mere intr-un strat subtire, intinde putin unt topit peste ele cu o pensula si presara zahar brun. Repeta procesul pana ramai fara felii de mere. Pune merele in cuptorul incalzit pentru aproximativ o ora sau pana merele s-au inmuiat. Odata ce merele s-au inmuiat si s-au rumenit usor, scoate tava din cuptor si las-o sa se raceasca. Acopera apoi tava cu folie de plastic, pune greutati deasupra (borcanele pline sunt perfecte pentru asta) si pune-o la frigider pentru minim 2 ore.

Pentru crumble, pune toate ingredientele intr-un castron si amesteca-le cu degetele pana obtii o textura nisipoasa. Modeleaza apoi aluatul intr-o bila si trece-l prin razatoarea cu ochiuri mari. Pune firimiturile rezultate la congelator pentru 30 minute. Incalzeste cuptorul la 170C/treapta mica spre medie si pune crumble-ul in cuptor pentru 30 minute. Cu putin timp inainte de a servi, raceste ustensilele cu care vei face frisca. Prepar-o dupa instructiunile din articolul despre cum sa faci frisca de casa, adaugand pe langa zahar scortisoara. Pastreaza frisca rezultata in frigider pana montezi desertul pe farfurie. Scoate terina din forma cu grija si incalzeste-o usor la cuptor sau la microunde.

Taie o felie ca in imagine, presara un strat subtire zahar brun si folosind o torta de bucatarie caramelizeaza-l. Adauga o portie generoasa de crumble, o lingura de frisca cu scortisoara si serveste.
sursa reteta si fotografie: Terina de mere brulee cu crumble si frisca cu scortisoara
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

mere zahar brun unt scortisoara zahar faina cuptorul tava
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2736 viz    0 com
5232 viz    0 com
3034 viz    0 com
3356 viz    0 com
1934 viz    0 com
3188 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1616 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019324 (s)