News Flash:

Tarta cu mere

19 Decembrie 2011
2210 Vizualizari | 0 Comentarii
Tarta cu mere
Ingrediente:

200 g foietaj
50 g dulceata de caise sau piersici
4 mere
1 lingura de unt
2 linguri de zahar

Mod de preparare:


Peste foile de foietaj se presara putina faina si se intind cat mai fin; se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Cu un cutit se taie marginile pentru a ramane un dreptunghi perfect. Partea din mijlos se inteapa cu o furculita sa nu creasca, lasand cam 2 cm pe margini neintepat.
Dupa aceea se curata de coaja merele, se taie pe jumatate si se scoate cotorul. Jumatatile se feliaza. Partea centrala a foilor se acopera cu felii de mere, lasand marginile neacoperite. Peste acestea se pun cantitati mici de unt (repartizand pe toata suprafata cu mere, dar nu pe fiecare felie) si se pudreaza cu cele doua linguri de zahar. Tava se da la cuptorul incins la 170 de grade pentru 20-25 minute. La final, cand se scoate din cuptor, tarta se unge cu dulceata de caise sau piersici si se serveste cu putin sirop de zmeura.

sursa reteta: gustos.ro
sursa fotografie: gustos.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

foietaj mere unt zahar
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1330 viz    0 com
1346 viz    0 com
2305 viz    0 com
3349 viz    0 com
1929 viz    0 com
2431 viz    0 com
2642 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1478 (s) | 23 queries | Mysql time :0.011427 (s)