News Flash:

Tarta cu mar

19 Septembrie 2011
2103 Vizualizari | 0 Comentarii
Tarta cu mar
Ingrediente: Pentru aluat: 400 g faina 200 g unt rece 125 g zahar 1 ou jumatate  pachetel praf de copt coaja rasa de lamaie sare Pentru umplutura: 1,5 kg mere un plic de gelatina incolora doua maini de zahar scortisoara vanilina Mod de preparare: Prima data se amesteca faina cu zaharul, sarea, praful de copt si coaja de lamaie rasa. Dupa aceea se adauga ouale si untul bucati si se framanta bine. Se face o coca rotunda, care se da la rece o jumatate de ora intr-o folie. Intre timp se curata merele si se rad, se pune zaharul peste ele si se lasa pe foc pana scade putintel sucul lasat. Se ia de pe foc si se adauga vanilina si scortisoara. Se lasa la racit. Se scoate coca de la frigider si se intinde direct in tava de copt, unsa si tapetata cu faina, cu mana, usor. Se pastreaza o bucatica de coca pentru grilajul de deasupra tartei. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade cam 15 minute, apoi se scoate si se presara marul deasupra. Gelatina se amesteca cu 200 ml apa. Dupa aceea se pun la foc mic, pana da in clocot. Se lasa 2 minute, se ia de pe foc, iar se lasa un minut sa se domoleasca, apoi se toarna peste mar. Din coca lasata deoparte se fac bastonase subtiri si se pun peste tarta, in forma  de plasa. Se da din nou tarta la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. sursa articol: http://www.bucataras.ro sursa fotografie: http://www.bucataras.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

dovleac frisca nebatuta stafide unt faina
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2181 viz    0 com
1832 viz    0 com
1357 viz    0 com
2295 viz    0 com
2073 viz    0 com
1896 viz    0 com
4838 viz    0 com
3958 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1324 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018804 (s)