News Flash:

Tarta cu magiun de prune

1 Martie 2012
3950 Vizualizari | 0 Comentarii
Tarta cu magiun de prune
Ingrediente:

250 g faina
120 g unt
100 g zahar
un albus
o fiola de esenta de lamaie
un pic de sare
 
Pentru umplutura:
magiun de prune, in care am faramitat vreo doua piscoturi


Mod de preparare:

In recipientul de la mixer am topit la MO untul pe care l-am mixat bine impreuna cu zaharul pina ce a devenit de culoare alba. Am adaugat esenta de lamiie (poate fi inlocuita cu coaja rasa de la o lamiie), apoi albusurile batute spuma, am amestecam usurel cu o lingura de lemn, apoi  am adaugat treptat faina cernuta. Punem aluatul pe o coala de hirtie de cuptor si cu ajutorul sucitorului intindem o foaie din care decupam cercuri un pic mai mari decit formele de tarte, apoi tartele le umplem cu magiun (fiecare pune de care gem doreste). Pe unele am pus o inimioara decupata din aluat, iar celelalte patru tarte, care erau mai mari, le-am pus deasupra dungulite din aluat (astea fiind adevaratele tarte).Preincalzim cuptorul la 180 de grade (cuptor cu ventilator) si le lasam cca 20 de minute. Le lasam la racit, le scoatem din forme si le pudram cu zahar.
Tarta cu magiun de prune pregatita de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina unt zahar albus sare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1721 (s) | 34 queries | Mysql time :0.035539 (s)